Lyxig vinresa till Champagne
Champagne är en fantastisk region att besöka. Följ med på en inspirerande vinresa. Häpnas av böljande vinodlingar och pittoreska byar. Upplev atmosfären och njut av riktigt goda champagner på plats. Vi reser med buss och det finns möjlighet till inköp på producentbesöken. Dagsprogram med reservation för ändringar.
Dag 1. Söndag 16 maj
Vi reser med buss från Malmö och bor på övernattningshotell inkl. frukost i närheten av Düsseldorf i Tyskland.
Dag 2. Ankomstdag med Champagnehus de Luxe

Bild: Louis Roederer.
Vi ankommer till Reims och anrika Grand Hôtel des Templiers under eftermiddagen, där vi kommer att bo under hela vistelsen. Efter incheckning möts vi upp och promenerar gemensamt till vårt första champagnehusbesök som är på Louis Roederer. Där får vi en rundvisning i deras fantastiska källare där vi bland annat får se deras prestigechampagne Cristal i långa rader. Ett spännande och riktigt lyxigt besök.

Bild: Grand Hôtel des Templiers
På kvällen äter vi en gemensam middag med vin på Restaurang Le Crypto som är omnämnd i Michelin-guiden. Restaurangen ligger på promenadavstånd från vårt hotell.

Dag 3. Spännande lunch och besök i Epernay
Bussen lämnar hotellet kl. 8.30, vi kör genom det vackra landskapet till byn Mareuil-sur-Ay, vi gör dagens första besök hos Marc Hebrart där vi får en provning av deras champagner. Flaggskeppet i sortimentet är Spécial Club, Marc Hébrart är sedan 1985 medlem i Club ”Trésors de Champagne” som är en förening bestående av de bästa små odlarna.
Goda inköpsmöjligheter ges på våra producentbesök.

Bild: Champagneprovning
Efter detta besök åker vi vidare till den vackra lilla Grand Cru-byn Aÿ, där besöker vi Champagne profilen Phillipe Brun som äger och är vinmakare på champagnehuset Roger Brun. Här kommer vi att äta lunch och få en provning av hans champagner.

Bild: Phillipe Brun.
Mätta och belåtna bär det vidare till byn Chouilly där vi besöker champagnehuset Coquillette, en noggrann producent där allting görs för hand. Vi får en provning på deras sortiment.

Bild: Besök hos champagnehuset Coquillette
Efter besöket hos Coquilette åker vi till Epernay, där stannar vi ett par timmar för fri tid med frivilligt besök hos Janisson-Baradon. Epernay är en trevlig stad med många små butiker, trevliga restauranger och caféer om man vill äta eller ta en kopp kaffe. Vi tipsar er gärna. Något som också är trevligt att besöka är Avenue de Champagne, där kan man slinka in hos något champagnehus längs gatan och köpa ett glas av deras champagner, finns många att välja på.
Efter ett par timmar i Epernay åker vi tillbaka till Reims och hotellet, resten av kvällen är fri.

Bild: Epernay
Dag 4. Vilmart lunch och champagne på högre höjd
Bussen avgår från hotellet kl. 08.30 och vi kör söderut till byn Ambonnay där vi besöker Erik Rodez. Det är en familjeegendom i nionde generationen som i dag odlar biodynamiskt. Erik Rodez är en mycket spännande vinmakare som bland annat har arbetat på det prestigefyllda champagnehuset Krug. Han är även borgmästare i Ambonnay.

Bild. Erik Rodez
Efter detta åker vi till den kvalitativa kultproducenten Vilmart som ligger i den stillsamma byn Rilly-la-Montagne, där kommer vi att prova deras fantastiska viner och äta lunch.

Bild. Kultproducenten Vilmart.
Efter lunch är det en liten naturupplevelse som väntar, vi besöker Perchingbar i Verzy för en Tree top tasting. Vi får en härlig promenad genom skogen och uppe bland trädtopparna dricker vi champagne i en fantastisk miljö och tittar på den fina utsikten över regionen Champagne.
.jpg)
Bild: Perchingbar i Verzy
Efter vi har fått en stor boost av frisk luft och en trevlig upplevelse så åker vi tillbaka till hotellet. Resten av kvällen fri.
.jpg)
Bild: Notre-Dame de Reims.
Dag 5. Avslutningsdag med lite uppskruvad kvalitet
Bussen avgår från hotellet kl. 8.30 och vi kör till Chardonnaydruvans mecka Grand Cru-byn Le Mesnil-sur-Oger. Där besöker vi Robert Moncuit och får prova högkvalitativa chardonnaychampagner.
Efter detta åker vi till byn Avize där vi äter trerätters lunch med vin på restaurang Les Avisés som ägs av champagnehuset Selosse.
Bild: Restaurang Les Avisés
När lunchen avnjutits stannar vi kvar en stund i Avize och besöker champagnehuset De Sousa för en provning. En fantastisk producent som värnar om jorden och arbetar biodynamiskt efter traditionella metoder.
Bild: De Sousa
Vi åker sen tillbaka till hotellet för kanske en stunds vila, detta är vår sista kväll på plats i Champagne så vår gemensamma middag med tillhörande vin äter vi på Michelin Restaurangen Le Millénaire som har en stjärna. Restaurangen ligger inte långt från hotellet så vi promenerar dit tillsammans.
Bild: Le Millénaire
Dag 6. Ett sista besök med mycket smak och sen på väg hem
Efter utcheckning från hotellet avgår bussen kl. 9.00 mot byn Verzenay där vi stannar till för vårt sista besök. Detta blir hos Michel Arnould. En härlig producent som till stora delar använder Pinot Noir druvan i sina champagner, vi får en provning där vi kan njuta av fina champagner med mycket kraft och smak. När vi sätter oss i bussen igen styr vi hemåt med många härliga minnen! Vi övernattar i närheten av Bremen i Tyskland på hotell inklusive frukost.
Dag 7. Hemkomst
Efter frukost på vårt övernattningshotell nära Bremen kör vi sista sträckan hem via Rödby-Puttgarden. Ankomst till Malmö beräknas till runt 17-tiden. Vi har många nya intryck och härliga vinupplevelser med oss hem!