Låt dig inspireras!

Resa är att uppleva!

Ge dig och dina kära en upplevelse!

Koppla av och njut!

NYHETER OCH AKTUELLA RESOR

AKTUELLA RESOR

Vackra Ligurien • 7-11/10 2017

Skånska Dagbladets läsarresa

Ta chansen och följ med Skånska Dagbladet på vår läsarresa 2017 till regionen Ligurien och upplev den kanske vackraste delen av Italien. Välkommen till den pittoreska men lyxiga Portofino och Cinque Terre småbyar m.m.

AKTUELLA RESOR

Irlands jordbruk • 12-17/6 2017

Läsarresa 2017

Under resan kommer vi att göra studiebesök på ett antal helt olika jordbruk vilka specialiserat sig, satsat hårt och lyckats i sin speciella verksamhet. Under resan kommer vi även att besöka ett whiskey-destilleri och Guinness bryggeri m.m.

RESTIPS

Härliga äventyr i Costa Rica.

Costa Rica är ett fantastiskt paradis för alla djur- och naturälskare med dess nationalparker och underbara stränder både på Stilla Havskusten och Västindiska kusten.

Selma Resekluring april

Ledtråd: Inledningsvis ett engelskt adjektiv som föregår skotska whiskymärket "John". Därefter stannar vi kvar i samma språkhärad och tänker oss ett engelskt "år" innan vi avslutar med dansk stad i bestämd form – understundom även smeknamn på Köpenhamn.

Klura ut vilken stad jag söker så har du chansen att vinna ett presentkort på en resa. Lämna ditt svar här (se länk nedan) senast fredag 21 april.

Tävla här!

Ditt svar till Selma Resekluring april

Lämna ditt svar här!

Grattis Anette du svarade rätt!

Vinnare blev Anette Pohjanheimo och det rätta svaret var: Dublin. Priset är ett presentkort på 500 kr.

Anette åker gärna till Disney i Paris, Teneriffa, Berlin och Åbo. En drömresa skulle gå till Tokyo eller tillbaka till en liten paradisö utanför Tonga.

RESEINSPIRATION

Flyg i grekiska övärlden med Aegean

Greklands största och mest heltäckande flygbolag både nationellt och internationellt. Flygbolaget har satsat hårt på att stärka sin internationella närvaro och stödja turismen i Grekland.

Läs mer här!

Aten – en oupptäckt pärla

Aten – Greklands huvudstad är i själva verket en oupptäckt pärla för en härlig långweekend. Här finns allt från bra shopping och roligt nattliv till museer av världsklass och överallt möts jag av värme.

Läs mer här!

Austrian Airlines – hög komfort

Austrian Airlines – ett litet bolag med många kombinationsmöjligheter. De affärsförbindelser som ökar mest är Nordamerika med våra nya destinationer New York, Chicago, Washington och Toronto.

Läs mer här!

Azamara kryssning

Azamara är för mig ett oerhört intressant och attraktivt koncept eftersom de som de själva uttrycker det ”think outside the ship” – fartyget är färdmedlet, destinationerna och upplevelserna essensen.

Läs mer här!

Bali – en balsam för själen

Bali – mystiskt, lockande och mytomspunnet. I första hand tänker man kanske på palmklädda paradisstränder men Bali är så mycket mer! Bortom stränderna väntar en fantastisk natur och en unik kultur.

Läs mer här!

The Big Apple (USA)

New York är kanske världens huvudstad. Här hittar du allt som som finns att uppleva plus lite till. Fantastisk mat, mängder av sevärdheter, extremt bra shopping – kort sagt: upplevelser utöver det vanliga.

Läs mer här!

En resa till Borneo ger dig allt!

Borneo har sedan århundraden lockat äventyrare och naturälskare – ett kontrasternas rike med tropiska djungler, ett magnifikt växt- och djurliv, några av världens vackraste stränder samt äventyr och avkoppling i en perfekt mix.

Läs mer här!

Japan – en udda bilsemester

Mycket trafik, visst, men det är ordning och reda och kaos kan ibland orsakas av trafikanternas nästan intill självutplåning gränsande artighet. Det gäller att skrapa lite och tränga in i mystiken för att verkligen hitta det som gör landet så fascinerande.

Läs mer här!

Korsika – ett smultronställe

Välkomna till Ile de Beauté – skönhetens ö – som bländande vacker reser sig ur Medelhavet likt ett vilt grönskande
berg! Redan de gamla grekerna tjusades av den vilda skönheten och kallade ön Kallisté – ”Den vackraste”!

Läs mer här!

Ett skepp kommer lastat…

Att kryssa är att vidga sina vyer och perspektiv genom njutning! Tänk dig ett flytande hotell fyllt med förväntan, glädje och välmående människor från hela världen – och vi kan erbjuda ett brett och flexibelt utbud av kryssningar.

Läs mer här!

Lagos och Sagres (Portugal)

Oförtjänt står Portugal i skuggan av turistmagneterna Spanien, Italien och Frankrike som attraktivt semesterresmål. Det är ett av Europas varmaste och solsäkraste länder med en årlig medeltemperatur på 18 grader i de södra delarna.

Läs mer här!

Mexiko – ett oförglömligt land

Mexiko är så lätt att bli förälskad i. I människorna. I kulturen. I maten. I musiken. I värmen hos såväl landets invånare och deras bemötande som från solen som allt som oftast strålar från en klarblå himmel – kort sagt: Ett fantastiska land.

Läs mer här!

Österrike – mer än snötäckta toppar

Österrike, ligger till största delen i Alperna och förknippas kanske främst med vinter och alpin skidåkning. Vi som haft glädjen att uppleva de olika årstiderna har upptäckt att landet har så mycket mer att erbjuda.

Läs mer här!

Blandade reseminnen och tips

Vår kunskap ger dig trygghet och flexibilitet! Vår affärsidé är kort och gott att förmedla glädje och livskraft genom reseupplevelser och att ha nöjda och återkommande kunder. Det säger väl allt!

Läs mer här!

San Sebastian och Baskien (Spanien)

Sugen på Spanien i sommar? Varför inte då vända blicken mot San Sebastian viken, en del av landet som för många är tämligen obekant, nämligen den ”gröna kusten” i norra Spanien?

Läs mer här!

Välkomna till Skottland

Vidsträckta hedar, kristallklara sjöar, en mustig historia, traditionell musik och festliga pubar. Dessutom shopping och en vänligt sinnad befolkning samt tradition och kultur. Allt på en och samma resa!

Läs mer här!

Wien ”Musikens huvudstad”

Wien är också en stad fylld av historia, konst, arkitektur, stora tänkare, goda bakverk och lustiga vinkrogar uppe på Grinzing med glad schrammelmusik samtidigt som man njuter av god mat nedsköljd med friskt vitt vin.

Läs mer här!

Genomförda resor 2016 – Korsika

Redan de gamla grekerna tjusades av den sköna ön och kallade den Kallisté – ”Den vackraste”! Under en veckan tog vi oss runt ön i ett behagligt tempo och fascinerades av upplevelser samt god mat och dryck.

 Läs mer här!