Naturkryssning Seychellerna

25 november – 1 december 2017 • Antal dagar: 7 • Pris del i dubbelhytt: 19.950 kr

 

Seychellerna består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. På vår naturkryssning besöker vi nationalparker med tropisk palmskog där jättesköldpaddorna strövar fritt och stränderna är öde. Kryssningen är paradiset för er som älskar fåglar och att snorkla bland färgglada fiskar! Vi bjuds på vackra vyer och magiska solnedgångar som färgar himlen rosa. Vi avslutar med två nätter på ön Praslin. Därifrån finns utflykter till Vallée de Mai med sin kända dubbelnöt och La Digue med världens vackraste strand.

Vill ni ha hjälp med bokning av flyg eller förlängning av resan före eller efter kryssningen så hjälper vi såklart till med det! 

Program

Dag 1 • Mahe – St Anne • lördag 25 november

På eftermiddagen kliver vi ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste naturöarna på Seychellerna. Efter att en välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som alla har privat badrum med dusch. Med på kryssningen följer även vår svensktalande guide.
Hotell: M/Y Pegasus I. Måltider: Middag.

Dag 2 • Curieuse • söndag 26 november

Vi lämnar St Anne i gryningen och har en kort seglats till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonialstil står kvar och är i dag museum. Redan i hamnen ser vi hundratals giant hump-head parrotfish, som är den största papegojfisken. Den kan bli 1,3 m lång och väga 45 kg. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp jättesköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag vandrar cirka 500 jättesköldpaddor runt vilda på ön. Dessutom kommer både karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor upp på stränderna för att lägga sina ägg. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under takamakaträden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.
Hotell: M/Y Pegasus I. Måltider: Frukost, lunch, middag.

”Vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker”

Dag 3 • Cousin • måndag 27 november

På morgonen anländer vi till ön Cousin. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmiddagen gör vi en utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka (ingår ej).
Hotell: M/Y Pegasus I Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 4 • Aride och St Pierre • tisdag 28 november

I gryningen seglar vi vidare till Aride som är ett av världens viktigaste naturreservat. Orsaken är att över en miljon havsfåglar häckar här och inte mindre än fem fågelarter som är endemiska för Seychellerna (bara finns just här). Vi gör en utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt och här ser vi bland annat den vackra tropikfågeln och fregattfågeln. På Aride finns även en endemisk gardenia. Man säger att har du inte besökt Aride, så har du inte besökt Seychellerna. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker.
Hotell: M/Y Pegasus I Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 5 • Praslin • onsdag 29 november

Kliv av fartyget på Praslin och har en ledig dag till förfogande. Föredrar ni att utforska mer av Seychellerna så erbjuder vi en utflykt till ön La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön. (ingår ej)

Hotell: Paradise Sun Hotel. Måltider: Frukost, middag.

”Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som har utnämnts till världens vackraste”

Dag 6 • Praslin – en dag på stranden • torsdag 30 november
Idag kan ni njuta av en ledig dag på den kritvita stranden Cote D´Or. Paradise Sun Hotel är beläget på Pralins nordöstra sida. Trädgården är fylld med vacker flora och fauna och vi finner mängder av olika palmarter. På hotellet kan ni kostandsfritt prova på olika vattensporter.

Vi erbjuder även en utflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Promerna i tät palmskog och se vackra endemiska fåglar och ödlor (ingår ej).

Hotell: Paradise Sun Hotel. Måltider: Frukost, middag.

Dag 7 • Mahé • fredag 1 december
På morgonen är vi tillbaka i hamnen i huvudstaden Victoria. Välj mellan att förlänga med extranätter eller att flyga hem.
Måltider: Frukost.

Pris och resefakta

Del i dubbelhytt: 19 950 kr

Allt detta ingår i priset:

 • 4 nätter på M/Y Pegasus hyttkategori A (bästa uppgradering).
 • Frukostbuffé, lunch och middag samtliga kryssningsdagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque
  och kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten.
 • Svensktalande guide under kryssningen.
 • Snorkel- och fiskeutrustning.
 • Dricks till kryssningspersonal
 • Obligatoriska nationalpark- och inträdesavgifter (€240 per person)
 • 2 nätter på Paradise Sun Hotel**** inklusive frukost och middagsbuffé
 • Transporter, inträden, nationalparksavgifter, hamnskatter och utflykter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg
 • Dryck till måltid
 • Dykning med tuber
 • Aktiviteter bokade på plats

Extra nätter på Paradise Sun Hotel****:

Det är möjligt att förlänga på paradise Sun. Pris är beroende på tillgång. Kontakta oss för aktuellt pris.

Avresa: 25 november 2017
Antal dagar: 7 dagar
Höjdpunkter: Den unika naturen med endemiska fåglar och jättesköldpaddor på öarna Curieuse, Cousin och Aride.

Vill ni ha hjälp med bokning av flyg eller förlängning av resan före eller efter kryssningen så hjälper vi såklart till med det!