KRYSSNING MED SKÅNSKAN PLUS

Köpenhamn – Oslo, 2-4 april 2017

Skånska Dagbladet bjuder in till Oslo kryssning med DFDS moderna kryssningsfartyg ”Crown Seaways”. Ombord finns det inte mindre än fyra restauranger med allt från buffé till gourmetmat samt café för den som är fikasugen, nattklubb med dansband och barer samt en pub med eget mikrobryggeri och trubadurunderhållning.

Koppla av i pool- och SPA-området och shoppa i den stora tax-free butiken. Och sist men inte minst upplev Oslo.  Kort och gott, unna dig några dagars vardagslyx tillsammans med Skånskan Plus!

PROGRAM

SÖNDAG 2 APRIL 2017

Under dagen avgår anslutningsbuss till Köpenhamn och DFDS kryssningsterminal. Kl. 16.30 avgår fartyget Crown Seaways med destination Oslo. Njut av den fina färden genom Öresund via Ven längs den skånska kusten, ta något att dricka i en av barerna eller koppla av i fartygets SPA-avdelning.

På kvällen serveras en gemensam middag i den berömda bufférestaurangen ”7 Seas”. Middagsbuffén bjuder på en stor variation av rätter med allt från fisk och skaldjur till kött, sallader, ostar och efterrätter.

Efter middagen finns det möjlighet att besöka nattklubben och dansa till levande orkester eller bara sitta i någon av barerna och njuta av något gott att dricka.

MÅNDAG 3 APRIL 2017

Morgonen startar med en stor frukostbuffé. Kl. 09.45 lägger fartyget till i hamnen och vi gör en guidad busstur i Oslo.
Turen går via den nya fina Operan, Vigelandsparken, Akers brygge och upp till Holmenkollen varifrån vi har en fantastisk utsikt över Oslo. Under eftermiddagen blir det tid på egen hand. Varför inte äta en god lunch på Oslos paradgata Karl Johan följt av lite shopping innan det är dags att återvända till fartyget som avgår kl. 16.30.

Efter avgång finns det möjlighet att uppleva Oslofjorden från första parkett, koppla av i fartygets pool- och SPA-avdelning med flera bassänger samt bubbelpool – passa på och handla i den stora taxfree-butiken.

Kvällens middag är på egen hand. Välj mellan någon av fartygets fyra restauranger. Förutom bufférestaurangen ”7 Seas” finns ”Explorers” ett förstklassigt steakhouse, restaurang ”Marco Polo” där det nordiska köket möter det internationella samt den italienska pizzerian ”Little Italy”. Efter middagen står alla aktiviteter ombord till ert förfogande.

TISDAG 4 APRIL 2017

Vi startar dagen med en härlig frukostbuffé medan vi seglar längs den skånska kusten på väg mot Köpenhamn. Kl. 09.45 när vi är tillbaka i Köpenhamn stannar vi till vid Ströget. Där finns det tid för shopping och kanske en lunch innan bussen rullar vidare mot Sverige enligt samma rutt som på utresan.

Unna dig några dagars vardagslyx till sjöss tillsammans med oss på Skånskan Plus!

PRIS

Pris per person för Skånskans prenumeranter: 1.395:- (ord. pris 1.895:-)

Pris för icke prenumeranter: 1.695:-*

* Är du inte redan prenumerant men vill bli det för att kunna boka till prenumerantpris går du in på kampanj.skd.se och tecknar ditt abonnemang. Du kan även ringa Skånska Dagbladets kundtjänst på 0774-41 00 41.

Allt detta ingår i priset:

 • Anslutningsbuss t/r från diverse orter i Skåne till Köpenhamn enligt nedan bussrutt.
 • Kryssning Köpenhamn – Oslo t/r.
 • Boende i del i insides dubbelhytt i två nätter.
 • Två frukostbufféer.
 • En middagsbuffé.
 • En dryck i samband med buffémiddagen.
 • Stadsrundtur i Oslo med lokal guide.
 • Egen tid för shopping i både Oslo och Köpenhamn.
 • Specialrabatt i taxfree-shopen endast för Skånskans resenärer.
 • Goodie Bag med överraskningar.
 • Medverkan av Skånskans representant.
 • Medverkan av First Class Travels-värd.

Tillägg per person:

 • Utsides hytt:- 300:-
 • Enkelhytt: Insides: 500:-  Utsides: 700:-

HYTTKATEGORIER

Seaways class insides hytt (ingår i priser)

Insideshytt är inredda med plats för 2 – 4 personer. Alla hytterna har egen toalett och badrum, och det finns handdukar och sängkläder i kabinen. Hytternas inredning och utseende kan variera. Hytten har inga fönster.

Seaways Class utsideshytt med fönster (tillägg)

Utsideshytt är inredda med plats för 2 – 4 personer. Hytten har fönster så att du kan njuta av havsutsikten.  Alla hytterna har egen toalett och badrum, och det finns handdukar och sängkläder i kabinen. Inredning och utseende kan variera.

ANSLUTNINGSBUSS

En anslutningsbuss kommer att köra enligt nedan tidtabell för att göra det så bekvämt som möjligt för dig. Vi har valt anslutningsplatser för att du lätt ska kunna parkera din bil i närheten eller för att du ska kunna ta dig dit med kommunal transport.

 

Utresa Stad/Plats Hemresa
12.15 Hässleholm / Norra Station, Magasinsgatan 17.30
12.45 Höör / Tjörnarps buss, Industrigatan 7 17.00
13.00 Hörby / ICA Kvantum 16.30
13.30 Eslöv / Statoil Rondellen 16.00
14.00 Lund / Godsmagasinet 15.30
14.30 Hyllie / Malmö Arena, Bussparkeringen 15.00
15.30 DFDS Terminal i Köpenhamn 14.00